Calculator pentru conversia unităților de măsură

Categorie unități de măsură:         

Valoarea inițială:
Unitate inițială:
  Numere în notație științificăConvertire Attometri (am):


Folosind acest calculator, este posibil să introduceți valoarea de transformat împreună cu unitatea de măsură inițială; de exemplu, '575 Attometri'. Aceasta se poate face utilizând fie numele întreg al unității de măsură, fie abrevierea sade exemplu, fie 'Attometri', fie 'am'. Apoi calculatorul identifică din ce categorie face parte unitatea de măsură de transformat, 'Lungime / Distanță' în acest caz. După aceea el transformă valoarea introdusă în toate unitățile corespunzătoare pe care le cunoaște. În lista rezultatelor veți găsi, cu siguranță, și transformarea pe care ați dorit-o inițial. Indiferent de posibilitatea aleasă, se poate astfel evita o căutare greoaie a valorii dorite în lungi liste de selectare, cu o multitudine de categorii și nenumărate unități de măsură cunoscute. Toată această operație de căutare este preluată de calculator, care finalizează operația într-o fracțiune de secundă.

Expresii matematice

Mai mult, calculatorul face posibilă utilizarea expresiilor matematice. Ca urmare, nu doar că numerele pot fi supuse unor operații matematice, cum ar fi, de exemplu, '(43 * 9) am', ci diferite unități de măsură pot fi și ele cuplate unele cu altele direct în operația de transformare. Acest lucru ar putea, de exemplu, lua următoarea formă: '575 Attometri + 1725 Attometri' sau '76mm x 47cm x 70dm = ? cm^3'. Unitățile de măsură combinate astfel în mod natural trebuie să se potrivească și să aibă sens în combinația respectivă.

Numere în notație științifică

Dacă s-a bifat caseta din dreptul textului 'Numere în notație științifică', rezultatul va apărea în formă exponențială. De exemplu, 3,137 244 539 352 3×1031. În această formă de prezentare, numărul va fi segmentat într-un exponent, aici 31, și numărul propriu-zis, aici 3,137 244 539 352 3. În cazul dispozitivelor cu posibilități limitate de afișare a numerelor, de exemplu calculatoarele de buzunar, există și modul de descriere a numerelor sub forma: 3,137 244 539 352 3E+31. Această formă face mai ales numerele foarte mari și cele foarte mici mai ușor de citit. Dacă această casetă rămâne nebifată, rezultatul este afișat în modul uzual de scriere a numerelor. În cazul exemplului de mai sus, acest număr ar arăta astfel în acest mod de scriere: 31 372 445 393 523 000 000 000 000 000 000. Indiferent de modul de prezentare a rezultatelor, precizia maximă a acestui calculator este de 14 poziții. Această precizie este suficientă pentru majoritatea utilizărilor.