Convertire kW/(m²·sr)

   

  Numere în notație științifică


Link direct la acest calculator:
https://www.conversie-unitati.info/convertire+kW+m2+sr.phpConvertire kW/(m²·sr) (Luminanță energetică):

  1. Alegeți categoria potrivită din lista de selecție, 'Luminanță energetică' în acest caz.
  2. Apoi introduceți valoarea pe care vreți să o convertiți. Operațiile aritmetice de bază: adunare (+), scădere (-), înmulțire (*, x), împărțire (/, :, ÷), exponent (^), rădăcină pătrată (√), paranteze și π (pi) sunt toate permise în această etapă.
  3. Din lista de selecție, alegeți unitatea care corespunde valorii pe care vreți să o convertiți, 'kW/(m²·sr)' în acest caz.
  4. Valoarea va fi apoi convertită în toate unitățile de măsură pe care le cunoaște calculatorul.
  5. Apoi, când apare rezultatul, mai există posibilitatea de a-l rotunji până la un anumit număr de zecimale, atunci când se dorește acest lucru.


Folosind acest calculator, este posibil să introduceți valoarea de transformat împreună cu unitatea de măsură inițială; de exemplu, '216 kW/(m2·sr)'. Aceasta se poate face utilizând fie numele întreg al unității de măsură, fie abrevierea sa. Apoi calculatorul identifică din ce categorie face parte unitatea de măsură de transformat, 'Luminanță energetică' în acest caz. După aceea el transformă valoarea introdusă în toate unitățile corespunzătoare pe care le cunoaște. În lista rezultatelor veți găsi, cu siguranță, și transformarea pe care ați dorit-o inițial. Indiferent de posibilitatea aleasă, se poate astfel evita o căutare greoaie a valorii dorite în lungi liste de selectare, cu o multitudine de categorii și nenumărate unități de măsură cunoscute. Toată această operație de căutare este preluată de calculator, care finalizează operația într-o fracțiune de secundă.

Mai mult, calculatorul face posibilă utilizarea expresiilor matematice. Ca urmare, nu doar că numerele pot fi supuse unor operații matematice, cum ar fi, de exemplu, '(35 * 30) kW/(m2·sr)', ci diferite unități de măsură pot fi și ele cuplate unele cu altele direct în operația de transformare. Acest lucru ar putea, de exemplu, lua următoarea formă: '45 kW/(m2·sr) + 40 kW/(m2·sr)' sau '25mm x 20cm x 15dm = ? cm^3'. Unitățile de măsură combinate astfel în mod natural trebuie să se potrivească și să aibă sens în combinația respectivă.

Dacă s-a bifat caseta din dreptul textului 'Numere în notație științifică', rezultatul va apărea în formă exponențială. De exemplu, 4,412 222 182 071 ×1021. În această formă de prezentare, numărul va fi segmentat într-un exponent, aici 21, și numărul propriu-zis, aici 4,412 222 182 071. În cazul dispozitivelor cu posibilități limitate de afișare a numerelor, de exemplu calculatoarele de buzunar, există și modul de descriere a numerelor sub forma: 4,412 222 182 071 E+21. Această formă face mai ales numerele foarte mari și cele foarte mici mai ușor de citit. Dacă această casetă rămâne nebifată, rezultatul este afișat în modul uzual de scriere a numerelor. În cazul exemplului de mai sus, acest număr ar arăta astfel în acest mod de scriere: 4 412 222 182 071 000 000 000. Indiferent de modul de prezentare a rezultatelor, precizia maximă a acestui calculator este de 14 poziții. Această precizie este suficientă pentru majoritatea utilizărilor.