Parți per milion în Per milă

   

  Numere în notație științifică


Link direct la acest calculator:
https://www.conversie-unitati.info/convertire+Parti+per+milion+in+Per+mila.phpCâți Per milă are 1 Parți per milion?

1 Parți per milion [ppm] = 0,001 Per milă [‰] - Calculator unități de măsură care poate fi folosit pentru a converti, printre altele, Parți per milion în Per milă.Convertire Parți per milion în Per milă (ppm în ‰):

  1. Alegeți categoria potrivită din lista de selecție, 'Părți pe...' în acest caz.
  2. Apoi introduceți valoarea pe care vreți să o convertiți. Operațiile aritmetice de bază: adunare (+), scădere (-), înmulțire (*, x), împărțire (/, :, ÷), exponent (^), paranteze și π (pi) sunt toate permise în această etapă.
  3. Din lista de selecție, alegeți unitatea care corespunde valorii pe care vreți să o convertiți, 'Parți per milion [ppm]' în acest caz.
  4. La final alegeți unitatea în care vreți să fie convertită valoarea, 'Per milă [‰]' în acest caz.
  5. Apoi, când apare rezultatul, mai există posibilitatea de a-l rotunji până la un anumit număr de zecimale, atunci când se dorește acest lucru.


Folosind acest calculator, este posibil să introduceți valoarea de transformat împreună cu unitatea de măsură inițială; de exemplu, '363 Parți per milion'. Aceasta se poate face utilizând fie numele întreg al unității de măsură, fie abrevierea sade exemplu, fie 'Parți per milion', fie 'ppm'. Apoi calculatorul identifică din ce categorie face parte unitatea de măsură de transformat, 'Părți pe...' în acest caz. După aceea el transformă valoarea introdusă în toate unitățile corespunzătoare pe care le cunoaște. În lista rezultatelor veți găsi, cu siguranță, și transformarea pe care ați dorit-o inițial. Există și posibilitatea ca valoarea de transformat să fie introdusă sub forma următoare: '98 ppm în ‰' sau '86 Parți per milion -> Per milă' sau '22 ppm = ‰' sau '71 Parți per milion în ‰' sau '58 ppm în Per milă'. În această situație, calculatorul identifică imediat și unitatea de măsură specifică în care trebuie transformată valoarea inițială. Indiferent de posibilitatea aleasă, se poate astfel evita o căutare greoaie a valorii dorite în lungi liste de selectare, cu o multitudine de categorii și nenumărate unități de măsură cunoscute. Toată această operație de căutare este preluată de calculator, care finalizează operația într-o fracțiune de secundă.

Mai mult, calculatorul face posibilă utilizarea expresiilor matematice. Ca urmare, nu doar că numerele pot fi supuse unor operații matematice, cum ar fi, de exemplu, '(12 * 64) ppm', ci diferite unități de măsură pot fi și ele cuplate unele cu altele direct în operația de transformare. Acest lucru ar putea, de exemplu, lua următoarea formă: '363 Parți per milion + 1089 Per milă' sau '19mm x 76cm x 27dm = ? cm^3'. Unitățile de măsură combinate astfel în mod natural trebuie să se potrivească și să aibă sens în combinația respectivă.

Dacă s-a bifat caseta din dreptul textului 'Numere în notație științifică', rezultatul va apărea în formă exponențială. De exemplu, 7,745 955 608 524 1×1031. În această formă de prezentare, numărul va fi segmentat într-un exponent, aici 31, și numărul propriu-zis, aici 7,745 955 608 524 1. În cazul dispozitivelor cu posibilități limitate de afișare a numerelor, de exemplu calculatoarele de buzunar, există și modul de descriere a numerelor sub forma: 7,745 955 608 524 1E+31. Această formă face mai ales numerele foarte mari și cele foarte mici mai ușor de citit. Dacă această casetă rămâne nebifată, rezultatul este afișat în modul uzual de scriere a numerelor. În cazul exemplului de mai sus, acest număr ar arăta astfel în acest mod de scriere: 77 459 556 085 241 000 000 000 000 000 000. Indiferent de modul de prezentare a rezultatelor, precizia maximă a acestui calculator este de 14 poziții. Această precizie este suficientă pentru majoritatea utilizărilor.