Părți pe trilion în Părți pe suta de milioane

   

  Numere în notație științifică


Link direct la acest calculator:
https://www.conversie-unitati.info/convertire+Parti+pe+trilion+in+Parti+pe+suta+de+milioane.phpConvertire Părți pe trilion în Părți pe suta de milioane (ppt în pphm):

  1. Alegeți categoria potrivită din lista de selecție, 'Părți pe...' în acest caz.
  2. Apoi introduceți valoarea pe care vreți să o convertiți. Operațiile aritmetice de bază: adunare (+), scădere (-), înmulțire (*, x), împărțire (/, :, ÷), exponent (^), rădăcină pătrată (√), paranteze și π (pi) sunt toate permise în această etapă.
  3. Din lista de selecție, alegeți unitatea care corespunde valorii pe care vreți să o convertiți, 'Părți pe trilion [ppt]' în acest caz.
  4. La final alegeți unitatea în care vreți să fie convertită valoarea, 'Părți pe suta de milioane [pphm]' în acest caz.
  5. Apoi, când apare rezultatul, mai există posibilitatea de a-l rotunji până la un anumit număr de zecimale, atunci când se dorește acest lucru.


Folosind acest calculator, este posibil să introduceți valoarea de transformat împreună cu unitatea de măsură inițială; de exemplu, '450 Părți pe trilion'. Aceasta se poate face utilizând fie numele întreg al unității de măsură, fie abrevierea sade exemplu, fie 'Părți pe trilion', fie 'ppt'. Apoi calculatorul identifică din ce categorie face parte unitatea de măsură de transformat, 'Părți pe...' în acest caz. După aceea el transformă valoarea introdusă în toate unitățile corespunzătoare pe care le cunoaște. În lista rezultatelor veți găsi, cu siguranță, și transformarea pe care ați dorit-o inițial. Există și posibilitatea ca valoarea de transformat să fie introdusă sub forma următoare: '67 ppt în pphm' sau '17 Părți pe trilion -> Părți pe suta de milioane' sau '11 ppt = pphm' sau '62 Părți pe trilion în pphm' sau '66 ppt în Părți pe suta de milioane'. În această situație, calculatorul identifică imediat și unitatea de măsură specifică în care trebuie transformată valoarea inițială. Indiferent de posibilitatea aleasă, se poate astfel evita o căutare greoaie a valorii dorite în lungi liste de selectare, cu o multitudine de categorii și nenumărate unități de măsură cunoscute. Toată această operație de căutare este preluată de calculator, care finalizează operația într-o fracțiune de secundă.

Mai mult, calculatorul face posibilă utilizarea expresiilor matematice. Ca urmare, nu doar că numerele pot fi supuse unor operații matematice, cum ar fi, de exemplu, '(37 * 39) ppt', ci diferite unități de măsură pot fi și ele cuplate unele cu altele direct în operația de transformare. Acest lucru ar putea, de exemplu, lua următoarea formă: '450 Părți pe trilion + 1350 Părți pe suta de milioane' sau '96mm x 5cm x 99dm = ? cm^3'. Unitățile de măsură combinate astfel în mod natural trebuie să se potrivească și să aibă sens în combinația respectivă.

Dacă s-a bifat caseta din dreptul textului 'Numere în notație științifică', rezultatul va apărea în formă exponențială. De exemplu, 5,314 409 951 638 9×1031. În această formă de prezentare, numărul va fi segmentat într-un exponent, aici 31, și numărul propriu-zis, aici 5,314 409 951 638 9. În cazul dispozitivelor cu posibilități limitate de afișare a numerelor, de exemplu calculatoarele de buzunar, există și modul de descriere a numerelor sub forma: 5,314 409 951 638 9E+31. Această formă face mai ales numerele foarte mari și cele foarte mici mai ușor de citit. Dacă această casetă rămâne nebifată, rezultatul este afișat în modul uzual de scriere a numerelor. În cazul exemplului de mai sus, acest număr ar arăta astfel în acest mod de scriere: 53 144 099 516 389 000 000 000 000 000 000. Indiferent de modul de prezentare a rezultatelor, precizia maximă a acestui calculator este de 14 poziții. Această precizie este suficientă pentru majoritatea utilizărilor.